Saturday, January 22, 2011
KEK LAPIS KEJU
KEK LAPIS KEJU
15 BIJI KUNING TELOR
9 BIJI PUTIH TELOR
3 SUDU BESAR SUSU PEKAT
600 GM MENTEGA – DI PUKUL BERASINGAN
75 GM TEPUNG JAGUNG
450 GM GULA
375 GM TEPUNG HONGKONG
3 SUDU BESAR OVALLATE
1 PACKET KEJU – DI PARUT DAN DI TABOR DIATAS SETIAP LAPISAN atau cream cheese
(kalau menggunakan cream cheese, pukul sekali dengan mentega)
CARANYA:-
TELOR DAN GULA DI PUKUL SEHINGGA NAIK. MASUKKAN SUSU DAN DI PUKUL LAGI. MASUKKAN TEPUNG HONG KONG DAN TEPONG JAGUNG.
KEMUDIAN MASUKKAN OVALLATE. DI PUKUL LAGI AKHIR SEKALI MASUKKAN MENTEGA YANG TELAH DI PUKUL TADI. GAUL SEHINGGA RATA.
BAKAR DENGAN API ATAS DAN SETIAP LAPISAN DI TABUR KEJU PARUT. BAKAR SEHINGGA HABIS DAN BILA DAH SIAP GUNAKAN API BAWAH SELAMA 10 – 15 MINIT
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment