Friday, September 30, 2011

TUNGGANG LANGANG

my baking session semalam doesnt went quite well. 2 fruit cake in the steamer, my Bingka cheese in the oven and myself leka on net..tau jer lah kan..bila online dengan acara membaking..mana nak mereply pm lagi..mana nak berfacebook..tapi fikiran dok sibuk nak ingat tepung telor gula dan menu hari sabtu ini.. Oh ya, sabtu nih makcik buat potluck party. To gather my Ignet friends , mudah mudahan segalanya di permudahkan.

~ My fruit cake - cuba versi baru tapi outcome tak memuaskan hati makcik
~ My lapis salted cheese tak seperti yang di harapkan - last last kena kukus..(cubaan menggunakan biskut lain)
~ My Batik kek - kat sini payah cari browning - makcik omit ~ kurang memuaskan juga
~ My Bingka Cheese - 1st time buat silap - selama ini elok jer ~ my own resipi tak bawa kat sini ~ lesson learnt. (kena upload kan kat net)
~ My coklat mousse tak menjadi ~ makcik punya kesilapan. tapi sayang nak buang. so i transform jadi kek kukus with hawflake..tah cammana rasanya..

kecewa sungguh makcik.. demi nak mengubat luka di hati (cewwahh) makcik buat chutney plum untuk pakcik.. since pakcik suka sangat makan chutney..plum(merah & hitam), nectarine dan apple..buah luar negara lagi you..maybe sekarang ini session..kat chowkit ~ sesekali kalau lalu kat situ makcik akan singgah kat kedai buah , melambak lambak buah plum, nectarine dan delima..of course termasuk lah buah2an lain. Tapi yang jarang didapati itu lah makcik sambar.
Dan ya..pakcik merequest jam plum pulak..kan..makcik masak dengan kasih sayang u ols.

oh ya..tanda tanda penyakit sudah mari..the pricking kat jejari makcik, kebas tak terasa kat certain anggota, rasa nak pitam (darah rendah) then memalam makcik rasa nafas kurang(tersekat) rasa lemas macam ada yang mencekik. balik nih nak buat medical check up lagi ler kot. kalau mengadu kan pakcik harus dia kata makcik makan tak henggat. lalalalala

1 comment:

Rin said...

apa kena tu kak? semua tak menjadi? hilang kasih sayang ke apa ni?... tak pe.. esok kami datang kami makan... jangan membazir ya kakak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...