Tuesday, September 6, 2011
KEK GULA HANGUS
Senang dan tidak akan gagal walaupun untuk percubaan pertama. Kek gula hangus yang sedap.
RESIPI COPY PASTE FROM DEEYANA
KEK GULA HANGUS - Puan Halimah
1 cwn gula
1 cwn air panas
2 s/b mentega
Masakkan gula dgn api sederhana besar sampai dah hancur. Then masukkan air panas. BEWARE cos masa ni dia meletop-letop... Then tutup api, masukkan mentega... kacau sampai mentega cair... Put aside
4 biji telor
1 cwn susu pekat
1 cwn tpg gandum
2 s/kecil soda bikarbonat
1 s/kecil esen vanila
Pukul telur sampai kembang dan pekat masukkan susu pekat - mixer hingga rata masukkan tepung & soda bikarbonat yg diayak terlebih dahulu tuangkan esen vanila last sekali masukkan gula hangus td perap adunan ini selama 3-4 jam bertutup. utk mendptkan sarang yg cantik.
Nota:
boleh di masukkan ke dalam blender dan blend semua nya kecuali gula hangus tadi. Selepas di blend sebati masukkan gula hangus then blend lagi. Biar sebentar about 15 minute selepas itu boleh lah di bakar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment