Tuesday, February 7, 2012

Na Na Na

Ari tu makcik cakap kat bapa, makcik rindu kan mee goreng dia, semalam dia masak kan makcik mee goreng untuk makan malam, alhamdulilah. sayang bapa. asal cakap teringin jer..sehari dua menjelma lah benda yang makcik ingin kan itu. macam ikan tongkol ari tu, makcik rasa teringin nak makan ikan bakar, alalaa..makcik pon kalau nak sangat boleh jer pergi kat fish market..penyakit malas dan mengada datang..so just request - tu pon cakap teringin...esok jer awal pagi orang tua tu pergi pasar beli ikan tongkol..cuma ikan tongkol jer dia bawa balik ok...sungguh makcik terharu..hahahhaa...camna kan tak sayang bapa..
 photo 18e55c6b_zps99890fda.jpg


 photo 8e034c12_zpsa71ca8a8.jpg
makcik makan dengan sambal belacan malas makcik..blend cili dan belacan jer. stock yang ada kat rumah. Belacan plak belacan buatan tangan makcik sendiri, the next time musim geragau makcik akan tunjukkan cara buat belacan yang simple lagi enak  bersih dan suci lagi halal gitu.

   photo a8bf9ad2_zps41f3ad75.jpg
diakhiri dengan Jus Tembikai ~ just masukkan kedalam jus extractor, tak yah letak gula iyer..letak lah ais jika suka tapi makcik tak buh ais..nak jaga suara...kekekeke

tetiba makcik teringin nak makan asam pedas telor ikan ini.
 photo aabad72b_zpsde8fc642.jpg
nak ucapkan terima kasih kat pond yang telah sudi dan dengan gigih nya menghantar lauk ini untuk makcik semasa makcik kat sinun. makcik sungguh tersentuh dengan pond. tertiba rindu sangat dengan u ols semua. semoga semua nya baik baik sajer di sana. makcik rindu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...