
Karipap Bakar - masuk oven jer..jgn lupa glaze dengan kuning telor iyer

yang bergoreng - sedap makan ketika panas suam

DOH A
1 KILO TEPUNG GANDUM
700 GM SHORTENING
(sebab ini agak banyak - u ols boleh reduce ke setengah adunan)
DI ULI SEHINGGA MENJADI DOH YANG LICIN DAN (FIRM.) LEBIHAN DOH A BOLEH DI SIMPAN DIDALAM PETI SEJUK- FROZEN.

DOH B
1 KG TEPUNG GANDUM
150 - 200GM MARJERIN
100 - 150GM SHORTENING
AIR GARAM SECUKUP NYA – SEDIKIT GARAM + AIR SUAM
ULI SEHINGGA ADUNAN MENJADI DOH YANG TIDAK MELEKAT DI TANGAN
MASUKKAN DOH A (ANGGARAN 5G) KEDALAM ADUNAN B (15 G). ULI MENJADI BEBOLA KECIL DAN REHAT KAN SELAMA 15 MIN.



Intinya- boleh gunakan kari kentang yang di lecek /sardin yang bercampur telor atau sweet potatoes .kiranya apa apa aje inti yang u ols suka...dah siap enjoy it..dan makan ketika suam ..perghhhhh

No comments:
Post a Comment