Sunday, July 7, 2013

PIZZA SEGERA

Ini lah minyak olive makcik yang makcik buat kan sebagai chili oil dan yang berdaun tu plak adalah thyme.  Untuk curahan diatas pizza atau pun apa apa yang memerlukan kepedasan, macam thyme oil tu makcik suka curah kan ke atas grilling ~ roasted ayam atau pun pumpkin yang makcik panggang. Ala ala mengantikan chili sauce gitu.

camna nak buat?
renih kan dengan api yang kecik jer minyak kita tu..agak agak lam 3 minute jika pastu tutup kan api dan masukkan herba yang kita suka tu. tutupkan periuk tempat kita panaskan minyak olive supaya bauan nya tidak keluar. bila dah sejuk masukkan kedalam botol.

.  photo 20130609_113220_zpsea4be628.jpg  photo 20130609_113208_zpsdc929e40.jpg

 photo 20130609_113110_zps83016c65.jpg
memandangkan kita dalam mood malas masak mari lah kita buat pizza versi orang malas. product kat atas tu makcik beli kat supermarket sogo.
just ambil wrap tu satu dan letak kat dalam loyang. letak cheese dan tomato , kemudian grill dalam oven kita sekejap..3 minute jer.. time nak makan drizzling dengan olive oil atau chili oil kita..kan senang...kejap jer dah menjadi
 photo 20130609_113122_zpscd85f654.jpg       
ini lah di namakan pizza orang malas.. buat jer masa time malas..and yes..u do enjoy it. :)

 

3 comments:

Ctnaemah said...

salam kenal makcik kerabu..makcik kerabu selalu melepaking di bod fnr forum cari ke?apakah id makcit kerabu disana?

Makcik Kerabu said...

salam perkenalan ct naemah, melepak juga lah kekadang. id tu biarlah rahsia. hehehhe..boleh ker gitew

Makcik Kerabu said...

salam perkenalan ct naemah, melepak juga lah kekadang. id tu biarlah rahsia. hehehhe..boleh ker gitew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...