Thursday, November 1, 2012

Trauma October

STORM @ Miri City
30hb october 2012, ketika orang dok sibuk risau kan taufan sandy kat dunia sebelah kita orang kat sini mungkin lah kan..terkena tempias juga lah. Pandangan ini adalah waktu tengahari, this time makcik sedang makan makan kat shukie @ Piasau. Risau dengan keadaan langit macam tu makcik bergegas balik, Macam takut plak tengok awan yang sangat gelap time tu. Tapi sebab makcik dah berniat nak singgah kat masjid, makcik terus kan jer lah niat makcik itu.

PHOTOS CREDITED TO PHOTOGRAPHER/MIRI CITY SHARING CHANNEL /BORNEO POST & BLOGGERS WITH MANY THANKS :)
 photo a9013806-5e35-4e8a-81dd-3bbf50d39744_zps7c7b5844.jpg

 photo 10438_436370013088601_546576624_n_zps6048aa59.jpg
 
Keluar dari masjid ternampak ini di langit . makcik teringat kan parent makcik kat rumah, dalam bergegas nak balik tu terperangkap dalam hujan ribut angin taufan serta kilat yang kuat.  iyer harus lah makcik trauma tahap maximum. dalam doa doa tu sampai juga kat rumah. Fuhhh lega. ALhamdulilah rumah kami tak terjejas.
 photo 21439_452479674804102_1851904999_n_zpsd1e6d4c6.jpg First time tengok secara live. dekat nak senja dah umur ini..dalam pandangan nampak cantik itu terselit rasa gerun yang teramat sangat. Yang ini Dah dekat pantai dah..
 photo 27869_121614814518719_100000106042762_311662_5569578_n_zps0380ba7b.jpg Angin kencang berserta ribut petir. Hujan lebat serta pandangan yang tak jelas bila drive..rasa takut lebih menguasai diri. kat sini makcik rasa cam bebudak plak. rasa mengigil rasa nak menangis pon ader. yes tertiba teringat dosa. especially dosa dosa dengan orang tua, , suami dan orang orang keliling ,mana taw kan kekadang kita ini emosi jer lebih.. sikit sikit maybe terasa lah hati mereka. huhuhu.
Pokok pokok besar start tumbang. Gambar gambar Aftermath ~ Krokop and Pujut Area. maka bergelap lah penduduk kat kawasan pujut sehingga katong pada malam tersebut. Yes masih bernasib baik kerana kawasan kami tak perlu bergelap.
 photo 12905_452337944818275_1753002126_n_zps2f7549bf.jpg  photo 404621_452326278152775_213488917_n_zpsfef98c68.jpg
 photo 23908_452013584850711_55157962_n_zps0152a3f9.jpg
Kawasan Driving school. Mesti trauma bebudak yang tengah belajar memandu time tu

Kawasan penjaja kat area Saberkas
 photo 30347_452500238135379_830777431_n_zpsb731b63a.jpg
 
 
 photo 561891_452021738183229_1303206513_n_zps2c246b4e.jpg Boulevard. Agak agak yang tengah bershopping time tu mesti ingat bangunan nak runtuh
 photo 318948_452025464849523_1137437165_n_zps5a0bd599.jpg
 photo 317765_452402131478523_378476008_n_zps61baf3ae.jpg


 photo 183956_452328411485895_329958341_n_zps1c1a075e.jpg

tak boleh bayangkan kemusnahan di New York dan kawasan lain yang terbabit. Ini yang sipi sipi pon rasa cam nak kiamat jer. time tu nanti macam mana lah gamak nya. Subhanallah, Maha Suci ALLAH. sesungguh nya ampunkan lah dosa dosa kami, dosa dosa masa lalu dan dosa dosa kami masa ini. :(
semalam pun ribut kuat berserta hujan lebat dan ya...makcik masih trauma.

2 comments:

Makji Esah said...

Ribut topan ka di sia Makcik? Sik ada ku baca di news...ohh tedah org di Miri

Makcik Kerabu said...

auk makji. tempat terpencil sik glamour sik lah masuk dalam news. kesian kamek orang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...