Sunday, January 1, 2012

Day One

1st entry untuk tahun 2012..well let see..pagi ..hiks...makcik bangun pon dah kol 11 pagi..apa da..nak wat camna semalam really watching tv dan layanz youtube and tonton..a chipmore friend called me  (biarlah makcik panggil dia chipmore, sebab ada ketika dia muncul dan ada ketika yang lama dia akan tenggelam) ..dalam pukul 11.30 gitu..wishing me selamat tahun baru..kemudian tanya my resolution..untuk sekarang nih mana lah makcik ada azam lagi...just wish semua yang baik baik saja..dan bila makcik tanya apa resolution dia..seperti biasa dia nak kurus kan badan dan nak cari suami...azam yang makcik dah dengar bertahun tahun dulu...tak pa lah kan..still makcik doakan dia terbaik ..dan semoga tahun ini dia dapat jodoh.  dekat 2 jam juga lah makcik bergayut tak rasmi dengan chipmore. Lepas beri kata kata semangat..yalah kan..sebagai kawan kena lah kita bagi semangat pada kawan kawan yang lain...dan selepas beri dia keyakinan dan kepercayaan diri (macam pakar motivasi plak..huhuhu) i told her kena stop bergayut sebab nak berkemas tuk menghadiri birthday party tuk anak boss pakcik. dekat condo area taman melati.(yang makcik tak bleh nak tolak takut pakcik kecil hati plak ngan makcik)

The party start kol tiga..party budak budak lah katanya..anak pon baru berumur 5 tahun..cute jer budak tu..the makan makan things..huhuhu..kek pon sedap sedap..tapi tak ada lah makcik nak ambil gambar makanan ..segan lah plak kat tuan rumah then masuk sms - my dear sister Arriza admitted kat hospital singapore - sebab denggi...dapat sms rasa mengigil badan..rasa nak menangis . kena denggi plak tu..dekat tempat orang..i know how teruk it felts..we was just bersama last rabu sebelum hari khamis nya dia ke singapore. Sedih nya makcik..kalau dekat..harus makcik paksa sapa sapa tuk teman makcik melawat dia. Hopefully dia cepat sembuh... sungguh makcik bimbang dengan kesihatan Arriza. Mood plak terus down..just senyum senyum paksa jer kat majlis orang..

another friend calling..minta makcik ke rumah..dia tak sihat lah plak. From the party makcik dan pakcik terus ke pandan indah..selepas sessi mengurut..(alalalaa..macam ler makcik nih pakar mengurut) seronok giler dia..dah sihat boleh plak ajak gie dinner kat satay station
 photo dcde45f2_zps6388b43d.jpg

kat Kampung Pandan.. ok lah..suasana nyaman, tak ada nyamuk..satay pon sedap..lembut , juicy cuma rasa sambal kacang tak berapa cun sikit..just nice..but not hot..a bit sweet untuk tekak makcik.. 
makan makan juga kan..tapi ingatan pada arriza tak padam. isk isk...makcik dah sedih  nih..

ok lah..selamat malam semua..harap day one  in 2012 mengembirakan anda semua.

1 comment:

Nor Desa said...

Isk Mak cik...sedih dengar pasal PB...
wish her get well soon

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...